eBosna i Hercegovina
Dobrodosao na oficijelni forum eBosne i Hercegovine! Registruj se sada i uživaj !

Welcome to the official forum of eBosnia and Herzegovina! Register now and have fun !

Hvala / Thank you
Admin Team

WELLNES by Mancini Horvat

Go down

WELLNES by Mancini Horvat

Komentar by Mancini Horvat on Mon May 25, 2009 10:47 am

Evo da novim igracima objasnim sta je ustvari wellnes.

Trenutni najveći problem svih građana i njihovih poslodavaca je niska razina wellnessa kod velikog dijela populacije eBiH.
Budući da on uvelike utječe na produktivnost pojedinca, a samim time i na poslovanje kompanija, wellness je današnja tema ovih mojih novina.

WELLNESS, I KAKO DJELUJE


Wellness je ustvari biološki potencijal građana. On uvelike određuje napredak i učinak pojedinca u radu ali i u ratovanju, tako da je u interesu i radnika i poslodavca da wellness bude što viši. Bez obzira na sektor, Q kompanije, prosječni skill zaposlenih, i druge faktore produktivnosti, povećanje wellnessa od samo 10 jedinica znači i povećanje produktivnosti za 7-11%, ovisno o trenutnoj razini wellnessa, to znači, što vam je veći wellness, to vam je i veća plaća!


SAVJETI ZA POVEĆANJE


Bitni faktori koji utječu na razinu wellnessa su:

- Q kompanije u kojoj radite: rad smanjuje razinu wellnessa za kvalitetu kompanije u kojoj se radi, pa tako Q1 smanjuje za 1, Q2 za 2, Q3 za 3 itd.
Prilikom prihvaćanja posla, uz visinu plaće svakako povedite računa o Q kompanije, jer one nižeg Q
vam mogu dati nižu plaću ali je smanjenje wellnessa manje. Kod Q2, Q3 i kompanija veće kvalitete, plaće su osjetno veće, ali kad se sve zbroji na kraju su visine plaća približno jednake.
- Q fooda kojeg korisitite: svaki dan u 9 sati (eR vrijeme 00:00) građanin "jede" hranu, ona također podiže razinu wellnessa za Q kojeg ima; Q1 za 1, Q2 za 2 itd.
- Q kuće: Q1 svaki dan podiže za 1, Q2 za 2, Q3 za 3.. Iako što imate veći wellness, to vam vaša kuća daje manje jedinica wellnesa
- darivanje giftovima: ovisno o Q gifta podiže se i razina wellnessa
- heal u bolnici: također ovisno o Q bolnice (više o tome u tekstu ispod)

Neću se previše obazirati na Wellness pack od 2 golda (čime podižete razinu za 10 jedinica) jer je postoje isplativiji i jeftiniji načini podizanja wellnessa.

Svim igračima čiji trenutni wellness iznosi manje od 60 preporučam slijedeće:
- ukoliko ste u mogućnosti kupujte Q2 hranu
- svaki dan radite ali nemojte trenirati do razine 60 (vjerujem da svi imate strenght veći od 0 jer je to uvjet za podizanje wellnessa na ovaj način)
- međusobno se darivajte Q1 ili više giftom

Uz takav način djelovanja do razine wellnessa 60 se dolazi za:
igrače s wellnessom 40 = 11 dana
igrače s wellnessom 45 = 9 dana
igrače s wellnessom 50 = 7 dana
igrače s wellnessom 55 = 4 dana!

Nakon toga kupite 2 Q1moving ticketa ( Zašto 2? Jer vam jedan treba za odlazak, a drugi za dolazak.) i otiđite u zemlju koja je u ratu, s tim da idete u regiju s bolnicom Q4 ili Q5 (Q4 podiže wellness za 40, a Q5 za 50 jedinica, to znači da je bolje ići u regiju sa Q5).
Odradite jednu borbu( ili više borbi, ovisno koliko imate novca, te hoćete li neki čin), healajte se u bolnici i natrag u BiH. Zapamtite da se nemožete boriti ispod 40 wellnesa! Također je važno znati da vam svaki put kad odete u neku zemlju, wellness vam se smanjuje za 2 jedinice te da vas svaka borba košta 10 jedinica wellnesa.

ZAKLJUČAK


Za nešto uloženih maraka skok wellnesa iznosi 26-36 (može i više), što je i više nego prihvatljivo, nakon toga normalno nastavite trenirati i raditi svaki dan. Osim toga dobijete i experience bodova te dobijete čin! Također je važno napomenuti da novi igrači, dok imaju nizak wellness, ne bi trebali trenirati.
Nakon borbe i većeg wellnesa nastavlja se trenirati, s postignutim strenghtom 5 zaraditi ćete dodatnih 5 golda za koje treba minimalno 1 borba,a koju ste već odradili. HAUGH Very Happy
avatar
Mancini Horvat
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 51
eRepublik BAM : 83
Join date : 2009-05-09
Location : Mostar

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu