eBosna i Hercegovina
Dobrodosao na oficijelni forum eBosne i Hercegovine! Registruj se sada i uživaj !

Welcome to the official forum of eBosnia and Herzegovina! Register now and have fun !

Hvala / Thank you
Admin Team

TUTORIAL ZA RATOVANJE by Aleksa Mungos

Go down

TUTORIAL ZA RATOVANJE by Aleksa Mungos

Komentar by Aleksa Mungos on Sat Aug 22, 2009 4:14 pm

Evo linka do original clanka: http://www.erepublik.com/en/article/tutorial-o-ratovanju-904014/1/20


Pozdrav ponovo svim državljanima eBiH, a posebno NOVIM IGRAČIMA! U sklopu rada Ministarstva Obrazovanja eBosne i Hercegovine, svaki dan ćemo vam donositi po jedan koristan članak/tutorial kako bi što bolje prebrodili početak u ovoj igri i saznali neke nove stvari koje do sada niste znali.

Ukoliko još uvijek niste pročitali članak sa linkovima ka korisnim člancima i tutorijalima, obavezno ga pročitajte.

LINK KA ČLANKU: http://www.erepublik.com/en/article/uputstvo-za-nove-igra-e-899466/1/20Pošto je u toku trening rat, a imamo i ratove u komšiluku, i mnogi od vas prelaze granice i ratuju na strani, dok u isto vrijeme mnogi od vas ratuju kod kuće na trening ratu, velik broj novih igrača ne zna kako pravilno ratovati i koristiti bolnicu!

Evo uputstva za nove igrače kako pravilno ratovati i usput podići svoj wellness:

Korak 1. Dostignite nivo 5

Da biste mogli da učestvujete u ratu neophodno je da ste bar na nivou 5. Na kom ste nivou možete provjeriti pogledom na avatar (nivo je broj u gornjem lijevom uglu) ili na tabu Bio u Profilu (Level).

Korak 2. Dobro zdravlje Smile

Sem što je dobro zdravlje veoma bitno u RL-u, bitno je i u igrici. U ovu avanturu nemojte polaziti bez wellnessa koji je bar 40 (igra vam neće dozvoliti da ratujete). Ukoliko vam je wellness niži podignite ga kvalitetnom hranom i giftovima.


Korak 3. Provjerite da li oblast u kojoj ste ima bolnicu

Da biste se borili, bolnica vam ne treba - ali za liječenje... treba ;-) Provjerite da li ste u regiji koja ima bolnicu. Kliknite na My Places > Profile > Ispod vašeg nicka, a pored imena eDržave se nalazi ime regije u kojoj ste - kliknite na ime regije, vidjećete stranicu sa statistikama za regiju u kojoj ste. Vidjećete tekst Hospital i desno od njega zvijezdice, svaka zelena zvijezdica predstavlja kvalitet bolnice ( 1 zvijezdica = Bolnica Q1 = vraća 10 wellnessa na dan, 2 zvijezdice = Bolnica Q2 = vraća 20 wellnessa na dan, .... 5 zvijezdica = Bolnica Q5 = vraća 50 wellnessa na dan). Idealno je ako ste u regiji koja ima Q5 bolnicu, jer je ipak dozvoljena samo jedna posjeta bolnici na dan isključivo NAKON BITKE u kojoj ste učestvovali tog dana (ne možete se preseliti u drugu državu, tamo učestvovati u borbi pa opet u bolnicu, ovo navodim jer je često pitanje).

Korak 4. Taktika

Za sve : Nikad u bitku nakon bolnice, nikad u bitku sa manje od ~50 wellnessa.

Za eBebe: Prvo učešće u bitci - jednom FIGHT - odmah bolnica - pauza do sutra.
Sutradan 3 puta FIGHT - bolnica - pauza do sutra.
Prekosutra već imate ~100 wellnessa - najzad ste odrasli i kao i svi ostali u igri imate 5 puta FIGHT - bolnica i čekate sutrašnji dan.
Čestitamo - porasli ste ;-)Korak 5. Borba

Najzad dolazimo do samog učestvovanja u bitkama. Da bi vam igra dozvolila učešće u bitkama, neophodno je da vam je wellness bar 40. Ukoliko ispunjavate taj uslov, ratove možete videti klikom na My Places -> Army, zatim na dugme Active Wars List pri dnu stranice i na trećem filteru (plava kugla) odaberite eDržavu u kojoj se nalazite da biste dobili spisak ratova u kojima možete da učestvujete (to su ratovi države u kojoj ste, kao i ratovi njenih saveznika). Na tom spisku pronađite rat u kom ima trenutno aktivnih borbi (da ispod details piše da ima 1 active battles ili više), zatim kliknite na Details za tu bitku i vidjećete koliko će još bitka trajati. Klikom na Go To Battlefield odlazite na bojno polje i možete da posmatrate kako se bitka odvija. Ako poželite da učestvujete kliknete na tamnoplavo dugme FIGHT i to je to! Nanijeli ste štetu protivniku i dobijate stranicu sa podacima (koliku ste štetu nanijeli, koliko iskustva ste dobili, koliko borbenih poena...). Ako želite da nastavite sa borbom kliknite ne FIGHT AGAIN, a kad vam wellness spadne na ~50, posjetite bolnicu da vas izliječi.

eBosna i Hercegovina trenutno učestvuje u trening ratu između Litvanije i Letonije (LINK). Ukoliko piše da ima aktivnih bitaka, onda se možete boriti. Ovaj rat je plaćen i od naše države za dizanje činova i wellnessa naših građana i ostalih građana koji učestvuju u ovom trening ratu, stoga je poželjno učestvovati u njemu ukoliko nema drugih prioritetnijih ratova.Korak 6. Liječenje (Bolnica/Hospital)

Bolničko osoblje će vas besplatno izliječiti jednom u toku dana. Da bi vas primili na liječenje, morate da učestvujete bar u jednoj bitci prije dolaska u Bolnicu. Da biste posjetili Bolnicu kliknite na My Places -> Profile i pored zastave i imena eDržave u kojoj ste je ime regije u kojoj se nalazite, kliknite na ime regije i dobićete stranicu sa informacijama o toj regiji. Između ostalog i o Bolnici i kvalitetu iste. Ako ste se tog dana borili, pored Hospital će se pojaviti dugme HEAL, klikom na njega će vas ljubazno osoblje bolnice izliječiti.Od kvaliteta bolnice (Q) zavisi koliko će vam se wellness oporaviti. Zato je poželjno birati teritorije sa Q4 i Q5 bolnicama jer one respektivno vraćaju 40, odnosno 50 wellnessa.

eBosna i Hercegovina ima dvije Q5 bolnice, u regijama Federation of Bosnia and Hercegovina, i West Srpska Republic. Poželjno je da se preselite u te regije jer OSTALE NEMAJU BOLNICU I NIJE POŽELJNO RATOVATI IZ DRUGIH REGIJA, JER NE MOŽETE VRATITI WELLNESS!


Poželjno je i da pročitate tutoriale za wellness i oružje, kako bi bili 100% spremni za pravilno ratovanje i liječenje.

LINK ZA TUTORIAL O WELLNESSU
LINK ZA TUTORIAL O WEAPONUTo je sve za danas, od sada svakog dana donosimo po jedan tutorial, a sutra očekujte veliki tutorial za one koje se žele baviti biznisom i vođenjem kompanija.

Ovaj tutorial je za osnovu imao tutorial min. obrazovanja Srbije, a isti je preuređen od strane ministra obrazovanja Bosne i Hercegovine, Alekse Mungosa.
avatar
Aleksa Mungos
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 128
eRepublik BAM : 154
Join date : 2009-06-14
Location : West Republic Srpska

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: TUTORIAL ZA RATOVANJE by Aleksa Mungos

Komentar by Agich on Sat Aug 22, 2009 9:48 pm

dobar tut Smile
avatar
Agich
Top spamer
Top spamer

Posts : 343
eRepublik BAM : 403
Join date : 2009-05-07

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: TUTORIAL ZA RATOVANJE by Aleksa Mungos

Komentar by kenan008 on Sat Aug 22, 2009 10:00 pm

Agich (citat):dobar tut Smile

+1
avatar
kenan008
Administrator
Administrator

Posts : 344
eRepublik BAM : 388
Join date : 2009-05-25

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: TUTORIAL ZA RATOVANJE by Aleksa Mungos

Komentar by Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu