eBosna i Hercegovina
Dobrodosao na oficijelni forum eBosne i Hercegovine! Registruj se sada i uživaj !

Welcome to the official forum of eBosnia and Herzegovina! Register now and have fun !

Hvala / Thank you
Admin Team

Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Go down

Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Tinja on Wed Aug 19, 2009 8:19 pm

************************************************************************Dakle, praksa je do sada bila da nasi ambasadori svoje izvjestaje podnose direktno porukom orgu MVP-a. Zatim je Ministarstvo te izvjestaje dijelom ili cijelosti objavljivalo u zvanicnom listu.

Da bi malo rasteretio Inbox ministarstva odlucio sam da se izvjestaji (osim ako ne sadrze povjerljive i klasificirane podatke) mogu podnositi i ovdje, na ovoj temi ako vam to odgovara. Izvjestaji koje posaljete na MVP ce takodje ovdje biti postavljeni. Dakle, cilj je da se javnost upozna sa radom ambasadora (ukoliko to ne ide na stetu drzave, naravno) i radom Ministarstva.

Pozz do prvih izvjestaja Wink

Jos uvijek trazimo nove ambasadore, pogledajte temu o konkurs na ovom podforumu, kao i druge srodne teme.


************************************************************************


Tinja: komentar modifikovan dana: Sun Sep 27, 2009 7:25 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Tinja
Tinja
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 154
eRepublik BAM : 206
Join date : 2009-05-07
Location : Kigali

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Prvi Izvjestaj

Komentar by Kpcto on Tue Aug 25, 2009 1:48 am

Izvjestaj:
Kratki Izvjestaj na Day 643 of the New World

Ambasador:
Krsto Kosaca

Zemlja:
eSrbija

Dobio sam danas pristup forumu posle duzeg zezanja sa svim protokolima. Predstavio sam se i cekacu da vidim hoce li mi iko pozeleti dobrodoslicu na forumu. Smile

eSrbija je trenutno preplavljena raznim materijalima za kongres i osim toga nema nikakvih desavanja trenutno.
Kpcto
Kpcto
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 11
eRepublik BAM : 12
Join date : 2009-07-16
Age : 36

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Tinja on Tue Aug 25, 2009 1:17 pm

Evo postati cu i ja par izvjestaja, prije svega da posluzi kao predlozak novim ambasadorima:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ambasador Ibro Dirka
Izvjestaj, 23. august 2009.
Ambasada u eSvedskoj


"U eSvedskoj se trenutno najvise prica o mogucnosti da ce eRusija napasti eSvedsku. Vec je eRusija napala jednu Norvesku regiju sto je trenutno pod kontrolom eFinske. Strah je vlade eSvedske da ce nakon osvajanja cijele Norveske nastaviti agresiju preko granice u eSvedsku. Poruka narodu je da se pripreme na mogucoj okupaciju eSvedske od strane eRusije i eMadjarske . Ko sto je svima poznato PEACE trenutno osvajaju svugdje po svijetu. To su najnovije vijesti iz eSvedske."

Ambasada eBiH u eSvedskoj: http://erepublik.se/viewtopic.php?t=5600


--------------------------------------------------------------------------------------------

Ambasador xzaksx
Izvjestaj, 22. august 2009
Ambasada u eGrckoj


"Diplomatska misija eBiH u eGrčkoj je ustanovljena 10.jula/srpnja 2009.
Dosada naša misija ima preko stotinu pasivnih posjeta. Na njoj se, veoma pregledno, nalaze osnovni podaci o našem edruštvu, politici u erep-u, vojnoj snazi i diviziji OseBiH i ekonomiji. Na vidno mjesto je također istaknuta činjenica i da eBiH proizvodi i q5 bolnice sa licencom. Također je bitno da su podatci koje može da dobije diplomatski kor u eGrčkoj i ostali zaniteresirani egrađani i egrađanke eGrčke urađeni u prijateljskoj to jest takozvanoj friendly verziji. Tako, interesenti i interesentice, mogu direktno preko linkova da odu do stranica predsjednika eBiH, premijera eBiH, ministra odbrane eBiH, ministra vanjskih poslova eBiH i ambasadora postavljenog u misiju u eGrčkoj.
Pored ovoga, na našoj info stranici se nalazi i odjeljak o vremenu i predmetu zadnje promjenje (update) koji posjeticima i posjetiteljkama govori, na jednom mejstu, o ozbiljnosti i ažuriranosti podataka koje nudi ambasada ili veleposlanstvo u eGrčkoj.
Veleposlanstvo eBiH u eGrčkoj se služi sa oba pisma eBiH, te egrčkim i engleskim alphabetom i njihovim jezicima."

Ambasada u eGrckoj: http://egreece.forumotion.com/embassies-f3/e-embassy-of-ebosnia-and-herzegovinia-in-egreece-t568.htm


--------------------------------------------------------------------------------------------

Ambasador mafioso1930
Izvjestaj 19. august 2009
Ambasada u eItaliji


"Naši odnosi sa Italijom se zadnjih mjesec dana nisu ni pogoršali niti poboljšali. Od prije imamo normalne odnose sa njima, međutim ""ništa specijalno". S obzirom da je ovog mjeseca (uskoro već prošlog mjeseca) Italija doživjela TO od strane Hrvatskih igrača, a PEACE nije pritekao u pomoć, PEACE je malo pogoršao svoje kontakte sa Italijom. Što se tiče nas, Italija nije tražila nikakvu pomoć od nas oko ovoga, međutim nisam im ni ja to ponudio; zbog više razloga. Prvo i glavno, BiH nema veliko glasačko tijelo da može pretrpjeti da dio glasača ode u drugu državu, a drugo, i ja sam, kao i oni, računali na pomoć PEACEa."

Naša ambasada u Italiji: http://eitalyforum.altervista.org/phpbb/viewtopic.php?f=68&t=2504
Tinja
Tinja
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 154
eRepublik BAM : 206
Join date : 2009-05-07
Location : Kigali

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Aleksa Mungos on Tue Aug 25, 2009 6:01 pm

Ambasador Aleksa Mungos
Izvjestaj, 25. august 2009
Ambasada u ePoljskoj


"Ambasada u ePoljskoj je aktivna već 3 mjeseca. Među najažurnijim je ambasadama u ePoljskoj. ePoljacima je predstavljen naš projekat da nam pomognu oko pošumljavanja, dok je ta akcija trajala (nažalost i propala). Našu saradnju sa ePoljskom pokazuje i činjenica da imamo potpisan MPP sa njim od prije 6 dana. Što se tiče samog stanja u ePoljskoj, oni su relativno mirna zemlja iznutra a veoma burna u vanjskim poslovima. U ePoljskoj se ne dešava ništa značajno, dok ePoljaci vode hladne i oružane ratove van svoje zemlje. Tako su na prošlim kongresnim izborima napravili PTO u Njemačkoj. Držali su se dogovora sve do prije par dana kada su smjenili njemačkog predsjednika - Gobbu, i od tada imaju potpunu kontrolu u Njemačkoj politici. Njemci su najavili osvetu na predstojećim kongresnim izborima, ali za sada je neizvjesno da li će Njemački kongres ostati okupiran ili vraćen u ruke Njemaca. ePoljska aktivno učestvuje u skoro svim ratovima koje vode bivše članice Atlantisa, pa su tako dali veliki doprinos u odbrani eHrvatske i u odbrani eSAD-a. ePoljskoj je takođe predstavljen naš projekat državnih bolnica, ali i oni kao mi imaju svoje državne bolnice pa tako nisu zainteresovani za kupovinu."

Ambasada u ePoljskoj: http://www.erepublik.com.pl/forum/t-2514
Aleksa Mungos
Aleksa Mungos
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 128
eRepublik BAM : 154
Join date : 2009-06-14
Location : West Republic Srpska

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Kpcto on Thu Sep 03, 2009 9:58 am

Ambasador Крсто Косача
Izvjestaj, 03. septembar 2009
Ambasada u eSrbiji

Dogadjaji u eSrbiji su ovih dana fokusirani na bitke za Slavoniju. U ovih 10ak dana eSrbija je imala 2 napada na Slavoniju koja su prosla bezuspijesno. U prici sa eSrbijanskim zvanicnicima potvrdjeno mi je da eSrbija nema nikakve teritorijalne pretenzije prema eBiH. Cak je i bivsi predsenik Lipec u svom clanku naveo da bi bila velika glupost to uraditi. Radio sam na projektu potpisivanja NAPa izmedju nase 2je zemlje. U nezvanicnim razgovorima sa predsednikom eSrbije VonMartinom receno mi je da on nema nista protiv tog pakta. Nakon toga pricao sam sa Les Paulom koji mi je potvrdio da ce do kraja svog mandata poslati zahtjev za NAP eSrbiji i eHrvatskoj. Ovaj NAP svi zele a nikako da se realizuje.

Sto se tice politicke situacije u zemlji trenutno postoje 4 kandidata za predsednika a to su: [VonMartin ispred SeS-a], [Simeona ispred SKS i SZR], [mikica v ispred SDF, LPeS i RS], [pavicevic ispred SNO i SJ]. Ovde mozeo da vidimo povecan broj stranaka koje rade u opoziciji sto dovodi do kvantiteta a ne kvaliteta. Tako da SeS i dalje ima veliki broj simpatizera kod gradjana eSrbije prvenstveno zbog svog kvalitetnog kadra.

Ambasada u eSrbiji: http://www.eserbia.iz.rs/smf/index.php?board=57.0
Kpcto
Kpcto
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 11
eRepublik BAM : 12
Join date : 2009-07-16
Age : 36

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Izvjestaj iz eCanade i eAustralije

Komentar by Jasmin koby on Fri Sep 04, 2009 10:41 am

eCanada


Predsjednik-Jacobi(tijesno pobjedio)se bori protiv tzv. resistance grupa koje se "osnivaju" za borbu protiv okupatora ali ustvari sluze kao politicko tijelo za osnivace tih grupa,tj.bore se za svrgavanje vlade.Uglavnom eCanada je u teskoj situaciji sto se tice izgubljenih regija jer vode tri rata(eFrancuska,eRusija,eIndonezija).ali opet ova zemlja koja ttrenutno ima 8 regija je veoma bogata resursima:grain,wood,oil,iron.Mozda mozemo uspostaviti trgovinsku razmjenu snjima,posto nama trebaju uglavnom ovi resursi.eAustralija

Predsjednik Ranger Bob je nadmocno pobjedio na predsjednickim izborima.Iz razgovora sa stanovnistvom eAustralije dobiva se dojam da su veoma pametni i zabavni ljudi(culi su za bosanske piramide Very Happy)koji bi voljeli ulagati u nasu zemlju.Sto se tice ratova,trenutno ne vode ni jedan rat iako je pola eAustralije pod kontrolom eIndonezije(nekad je eIndonezija kontrolirala citavu eAustraliju).Ova drzava sa 6 regija je bogata kao i eCanada cak i bogatija resursima.
Jasmin koby
Jasmin koby
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 14
eRepublik BAM : 14
Join date : 2009-08-30

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Izvjestaj, 5. septembar 2009.

Komentar by Don Perignon on Sat Sep 05, 2009 11:23 pm

Ambasador Don Perignon
Izvjestaj, 5. septembar 2009.
Ambasade u Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji.[klik na sliku za downloadati file sa izvjescem]
Don Perignon
Don Perignon
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 128
eRepublik BAM : 147
Join date : 2009-06-10

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Napster Boy on Sun Sep 06, 2009 4:54 pm

Novi predsjednik eFrancuske je odma jutros donio novi zakon o "Ekonomskom upravljanju javnik preduzeca", dobivajuci 58% glasova za i 42% protiv. Zakon sva javna preduzeca daje pod kontrolu Ministarstvu finansija, odnosno "Ministry of Vocational Training". Upravljanje preduzecima je dato Ministartvu gospodarstva koji ce se brinuti o: politici provodjena plata i politici o postavljanju cijena na trzistu.
Misiju javnog preduzeca predstavljala bi:
I. Osiguravanje dostupnosti radnih mjesta zavjestine ispod Levela 3 u sva tri područja eRepublik: zemljišta, proizvodnje, izgradnje.
II. Osiguravanje opskrbe proizvoda ako je privatnom sektoru proizvodnje je ispod potražnje.
III. Nametnuti maksimum teorijske stope na tržište iz proračuna opisanih zakonom.

Broj zaposlenih bi izgledao ovako:
I. deset zaposlenika u proizvodnim područjima i zemljišta
II. dvadeset zaposlenih u izgradnji

Preko gore datom planu broja zaposlenika sposobnosti istih bi izgledale ovako :
I. 10% zaposlenika imaju skil do 6,00.
II. 10% zaposlenika imaju skil do 5,00.
III. 30% zaposlenika imaju skil jednak 4.00.
IV. 50% zaposlenika imaju skil jednak 3.00.
Plate svakog zaposlenika tvrtke je bi se obracunavala prema skillu:
Plata = 3 x skill
Sto bi znaci da ako zaposlenik ima skill 4.0, plata bi mu bila 12 FRF.

Obavezni minimalni profit preduzeca mora biti 1 gold.
Napster Boy
Napster Boy
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 2
eRepublik BAM : 4
Join date : 2009-08-23

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Don Perignon on Wed Sep 09, 2009 12:51 am


Ambasador Don Perignon
Izvjestaj, 8. septembar 2009.
Ambasade u Češkoj, Slovačkoj,
Sloveniji i Hrvatskoj.[klik na sliku za downloadati file sa izvješćima]
Don Perignon
Don Perignon
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 128
eRepublik BAM : 147
Join date : 2009-06-10

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Vekac on Wed Sep 09, 2009 3:52 pm

Ambasador Vekac
Izvjestaj, 9. septembar 2009.
Ambasade u Estoniji, Litvaniji i LatvijiEstonija

Ambasada eBiH u Esotniji je otvorena 05.09.2009. godine. Isti dan je aktiviran nalog na forumu, kao i naša sekcija. Nadležnom ministarstvu je prezentiran novi sastav vlade eBiH, te se čekao njihov odgovor. Prije današnjeg odgovora od strane Predsjednika Elari Reili u kojem je dostavio spisak vlade, interesovanje su pobudili naši zadnji izbori, tj. nije im bilo jasno kako je moguće da se na izborima pojavio samo jedan kandidat kojeg su podržale sve stranke. Predsjedniku je predložena saradnja po pitanju ekonomije, te se složio i očekuje naš sljedeći potez. Također, pozvani su da otvore svoju Ambasadu u eBiH.

U prilogu je sastvan estonske vlade:

President - Elari Reili
Vice-President – Kuningas
Minister of Defense – Marduuhin
Minister of Foreign Affairs – JamTzu
Minister of Social and Education – Estonian
Minister of Finance – Kuningas
Minister of Communication – Megahit
House of Representatives - Rafale


Kao što sam naveo, oni očekuju naš sljedeći korak.
Postoje realne šanse da se u narednim danima otvori Ambasada eEstonije u BiH, ako ne već i danas.Litvanija

Ambasada eBiH u Litvaniji je otvorena 05.09.2009. godine. Isti dan je aktiviran nalog na forumu, kao i naša sekcija. Nadležnom ministarstvu je prezentiran novi sastav vlade eBiH, te im je upućen poziv za otvaranje Ambasade u eBiH uz poziv za saradnju po pitanju ekonomije. Za sada nemaju potrebe za našim resursima, pošto istih imaju dovoljno.

U prilogu je sastav litvanske vlade:

President – cawx
Minister of Finance – bixiukas
Minister of Technologies and Inovations – Dionizas
Minister of Defense – Martynas Mz
Minister of Foreign Affairs – daniochas
Minister of Newborns – Cbts
Minister of Information – manteliuks
Department of Labour – Zaizulia
Latvija

Ambasada eBiH u Latviji je otvorena 05.09.2009. godine. Isti dan je aktiviran nalog na forumu, ali se na otvaranje naše sekcije čekalo do danas. Nadležnom ministarstvu je prezentiran novi sastav vlade eBiH, te im je upućen poziv za otvaranje Ambasade u eBiH uz poziv za saradnju po pitanju ekonomije. Za sada još uvijek nema odgovora po pomenutim pitanjima. Još uvijek se čeka i njihov sastav vlade.Toliko za sada.
Nadam se da je prvi izvještaj OK Wink
Vekac
Vekac
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 29
eRepublik BAM : 36
Join date : 2009-08-15

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Kpcto on Sat Sep 12, 2009 9:32 pm

Ambasador Крсто Косача
Izvjestaj, 12. septembar 2009
Ambasada u eSrbiji

U eSrbiji posle izbora nema nista novo. VonMartin je pobijedio. Krenuli su ofanzivnije u akciju kupujmo eSrpsko. I trenutno im je grain najjeftiniji u erepubliku 0.00602 dok se kod nas moze naci od 0.0065 do 0.0073 u jeftinijim varijantama. U novinama nema spominjanja izmedju NAPa eSrbije i eBiH josh uvijek. Sa ambasade je to preslo na Predsednika eBiH i cekamo finalizaciju tog NAPa. Kako sam i obecao kada se taj NAP potpise ja napustam mijesto Ambasadora u eSrbiji jer je moja misija tamo zavrsena. Takodje cesta tema kod njih je eRusija i njeni ratovi. Dok sam prilikom pregledanja stampe primjetio sam povecan broj tutorijala o ratovanju kao i za premijestanje ljudi u regije sa q5 bolnicom. Posto je eMadjarska napala eHrvatsku ocekuje se mozda i napad eSrbije u sledecim danima.
Kpcto
Kpcto
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 11
eRepublik BAM : 12
Join date : 2009-07-16
Age : 36

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by A_A on Wed Sep 16, 2009 12:52 pm

Ambasador Almir Avdic
Izvjestaj, 16. septembar 2009.
Ambasada u USA

Ambasada u Americi pocela sa radom,ponovo.

http://eusforum.com/index.php/topic,5633.0.html
A_A
A_A
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 2
eRepublik BAM : 0
Join date : 2009-09-16

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Don Perignon on Tue Sep 22, 2009 8:20 pm

Ambasador Don Perignon
Izvjestaj, 22. septembar 2009.
Ambasada u Hrvatskoj.[klik na ikonu za download file sa izvjestajem]
Don Perignon
Don Perignon
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 128
eRepublik BAM : 147
Join date : 2009-06-10

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Tarik Terzic on Thu Sep 24, 2009 6:21 pm

Izvjestaj:
Prvi izvještaj na dan 664 eSvjeta

Ambasador:
Tarik Terzić

Zemlje:
eFilipini, eMalezija, eSingapur,eTajland

Evo ja sam se predstavio na forumima ovih zemalja i sad čekam da vidim hoće li mi itko poslati dobrodošlicu. Ako hoćete sastave vlada ovih zemalja recite mi pa ću ih postaviti.
Tarik Terzic
Tarik Terzic
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 3
eRepublik BAM : 3
Join date : 2009-09-15
Age : 34
Location : Sarajevo

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Tinja on Thu Sep 24, 2009 7:27 pm

Tarik (i ostali) - odlicno (ne stignem se svima zahvaliti, neki salju na PM izvjestaje i slicno Smile).

Mozes ubaciti sastave vlade u slijedecem izvjestaju, to je svakako korisna informacija Smile
Tinja
Tinja
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 154
eRepublik BAM : 206
Join date : 2009-05-07
Location : Kigali

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Vekac on Sun Oct 04, 2009 9:46 pm

Ambasador Vekac
Izvjestaj, 4. oktobar 2009.
Ambasade u Estoniji, Litvaniji i LatvijiEstonija

Nevjerovatno mrtvilo i nezainteresovanost korisnika foruma za razgovor. Čekam rezultate izbora.

Edit - sastav nove vlade:

President - Angst Winterblest
Minister of Finance - Angst Winterblest
Minister of Defence - Sir_Tonis2
Minister of Internal Affairs - estonian
Minister of Foreign Affairs - Sim Maatriks


Litvanija

Nevjerovatno mrtvilo i nezainteresovanost korisnika foruma za razgovor. Čekam rezultate zadnjih izbora.


Latvija

U Latviji se žale na smanjenje populacije koje je za nekih 10-tak dana doseglo brojku od oko 600 stanovnika. Što se ekonomije tiče, ona je svakim danom sve jača – bar kada su njihove izjave u pitanju. U Latviji su oformljene dvije nove partije, a očekuje se TO jedne od njih. Pripreme su u toku za drugu Q5 bolnicu, kao i mirenje sa eFinskom. Još uvijek čekam sastav vlade i rezultate zadnjih izbora.

Edit - sastav nove vlade:

The President / Prime Minister: Nameisis
Latvian Bank Head: Underteiker
War Minister: SpeedKing
Foreign Minister: Dominic
Economic Affairs: mirannda
E-Minister: jang87
Congressional / parliamentary speaker: eriks112
Welfare Minister: Kaspars09
Education Minister: Imauts

State Control Manager: Erixxx


Takjođer, prenosim njihove čestitke na uspješnom političkom oporavku eBiH – PTO neutralisan.


Vekac: komentar modifikovan dana: Thu Oct 15, 2009 6:47 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Vekac
Vekac
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 29
eRepublik BAM : 36
Join date : 2009-08-15

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Izvještaj ambasadora za eFilipine, eMaleziju, eTajland, eSingapur

Komentar by Tarik Terzic on Thu Oct 15, 2009 6:44 pm

Pozdrav

Izvinite što ste ovoliko čekali na izvještaj ali to je bilo zbog toga što mi se predsjednici država nisu javili sa rezultatima kabineta. Uglavnom u zemjljama u kojima sam ja ambasador vlada forumska neaktivnost. Koliko ja uspijevam čuti državama ne treba nikakva pomoć od naše države. Kabineti u državam su slijedeći:

eSingapur:


President - Arbryn
Prime Minister - Arbryn
Minister of Foreign Affairs - Kryteshyft
Minister of Defense - Relorian
Minister of Finance - Vincent Garibaldi
Minister of Education - Benjo83
Minister of Immigration & Citizenship - Boethiah

eFilipini:


President: Reclusive Monkey
Department of Defense
Director: Ryo E

Department of Education
Director: Ariel David Buena

Department of Finance
Director: Negosyo sa tao

Department of Foreign Affairs
Director: Pitch Piper

eTajland: (oni nemaju 100% sređenu vladu ali ovo sam dobio od predsjednika)


President: Albert Neurath
Major business owner: Gentyle
Former Ambassador: Jeff Hamilton
Head of the wellness office Nouveauk

eMalezija:

President - Badlands17
Minister of Foreign Affairs - Badlands17
Minister of Defense - Vikta
Minister of Finance - Nagyzee
Minister of Social Affairs and Education - SetsunaX
Minister of Immigration - nicholas2000

to je to. Izvinite još jednom na čekanju.
Tarik Terzic
Tarik Terzic
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 3
eRepublik BAM : 3
Join date : 2009-09-15
Age : 34
Location : Sarajevo

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by DwarfZG on Sat Oct 31, 2009 5:19 pm

Ambasador DwarfZG
Izvjestaj, 31. listopad, 2009.
Ambasada u ePoljskoj


Vladu necu pisati jer je to vec napisao poljski ambasador. U poljskoj su trenutno vrlo zabrinuti zbog baby booma zato jer im je prosli tjedan umrlo 300 novopridoslih beba pa pokusavaju kako da smanje taj broj. Cuo sam da imaju planove za nove baby boomove. Tijekom proslih kongresnih izbora cetiri vodece stranke su napravile pakt izmedju sebe te se dogovorile da :
1. Stranke nemogu pomagati kandidatima saljuci moving tickete svojim clanovima.
2. Kandidati nemogu mjenjati svoj avatar na dan izbora.
3. Privatni channeli stranka su dostupni tijekom dana.
4. Stranka ne moze govoriti clanu za koga ce glasati.

Medjutim stranka Partia Imperialna nije ispostovala dogovor tako da se on raspao a oni su osvojili 35% kongresnih mjesta. Takodjer u kongresu postoji par osoba koji nece da suradjuju, vrijedaju i tako dalje. Nisam uspio saznati tko su i sta rade tamo. Sto se tice rata sa Litvom cekaju da im isteknu MPP-ove, no velika vecina ih zeli napasti, jedini je problem predsjednik koji to odbija. Tako da nove ratne pohode mozemo ocekivati vjerojatno vec poslije sljedecih predsjednickih izbora.

Eto nadam se da je dobro za prvi put Very Happy
DwarfZG
DwarfZG
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 1
eRepublik BAM : 1
Join date : 2009-10-23

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Regularni IZVJESTAJI Ambasadora

Komentar by Sponsored content


Sponsored content


Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu