eBosna i Hercegovina
Dobrodosao na oficijelni forum eBosne i Hercegovine! Registruj se sada i uživaj !

Welcome to the official forum of eBosnia and Herzegovina! Register now and have fun !

Hvala / Thank you
Admin Team

*UPDATE* AMBASADORI eBIH: Novosti i uputstva

Go down

*UPDATE* AMBASADORI eBIH: Novosti i uputstva

Komentar by Tinja on Sat Aug 15, 2009 7:51 pm

Ovaj topic cu koristiti da dajem uputstva nasim ambasadorima; ako ste jedan od njih duzni ste ga redovno provjeravati. To je najlaksi i najefikasniji nacin da saznate novosti. Naravno, sve ono sto se tice samo pojedinog ambasadora ce ici preko privatnih poruka, ali ono sto stoji ovdje vazi sa sve ambasadore ili pak za grupu njih (odredjene zemlje).

I. Lista trenutno aktivnih ambasadora:


ezodervi - Spanija
[prazno] - Turska
green man - Njemacka i Ceska
yogurtz - Rusija
[prazno] - Rumunija
Tarantula Hawk - Indonezija
David Gospodin - Iran i Pakistan
Ibro Dirka - Svedska
[prazno] - Grcka
mobster1930- Italija i Izrael
[prazno]- UK & Irska
[prazno] - Svicarska
DwarfZG - Poljska
W0rM187 - Austrija
[prazno] - Ujedinjena Nizozemska
[prazno] - Finska i Norveska
[prazno] - Francuska
Jasmin Koby - Kanada, Australija, Indija i Juznoafricka Republika
Vekac - Litvanija, Latvija i Estonija
Jelah - Hrvatska
toroman - SAD
Tarik Terzic - Filipini, Malezija, Tajland i Singapur
[prazno]- Japan, Kina, Sjeverna Koreja i Juzna Koreja
Cengic Irfan - Slovenija


II. Instrukcije:

1) Ako vas slucajno nema na listi, a smatrate se aktivnim javite se Ministarstvu. Vazi i obrnuto, ako vise niste u stanju obavljati ambasadorske duznosti, javite se sto prije.

2) Aktivni ambasadori duzni su osvjeziti svoje ambasade novim informacijama (dolazak nove eVlade), te pipremiti nove izvjestaje i u sto skorijem roku ih dostaviti Ministarstvu vanjskih poslova. Evo link orga:


http://www.erepublik.com/en/organization/1503985

Izvjestaje poslati do 20.-og oktobra 2009.

Ako niste do sada pisali izvjestaj, on treba da sadrzi novosti iz zemlje kojoj ste dodijeljeni, novosti u vasem radu i komunikaciji sa zvanicnicima te zemlje i sl. Ako vam treba primjer, pogledajte novine Ministarstva vanjskih poslova, i stare izvjestaje te se vodite njihovim primjerom. Isti mozete postaviti i na temi o izvjestajima, na ovom podforumu.

Oni koji ne posalju izvjestaj ili ne daju validan razlog za izostanak istog biti ce uklonjeni sa liste aktivnih ambasadora.

3) Posao Ambasadora je pokazati svoju ezemlju u dobrom svijetlu, ucvrscivati odnose i stvarati prijateljstva izvan zemlje. Njegova misija je pracenje stanja zemlje u kojoj je otvorio ambasadu ali i poboljsanje ekonomskih, vojnih i diplomatskih odnosa i saradnje.

Ako ste novi : za pocetak trebate postaviti temu na forum e-nacije koja vam je dodijeljena, ili osvjeziti staru temu koju je zapoceo bivsi ambasador. Predstavite se, zatim predstavite politicke, ekonomske i dr. prilike u eBiH i navedite clanove trenutne eVlade. Trazite da nam pomognu sa peticijama (o dobivanju resursa) i ponudite nasu saradnju u slicnim projektima. Ako imate vremena, pridruzite se i njihovom chatu.

Trazimo i nove ambasadore, ako ste zainteresovani javite se.

4) Dodatne informacije i instrukcije potrazite na eBiH forumu, u sekciji Ministarstva vanjskih poslova ili se javite porukom nasem Ministarstvu.

III. Savezi:

eBiH sada ima status saveznika EDEN alijanse.

Taj savez cine ePoljska, eFinska, eNorveska, eSvedska, eHrvatska i eRumunija.

EDEN savez zajedno sa savezom FORTIS (eKanada i eSAD) i nekim formalno neutralnim zemljama, kao sto su eSpanija i eGrcka (clanovima bivseg saveza ATLANTIS, cijim su raspadom i nastala gornja dva) ratuje protiv PEACE GC saveza. Detalje o svemu mozete naci na eWikipediji.

IV. Zadaci:

Odluceno je da pored izvjestaja ambasadori budu dodatno angazirani kako bi mandat bio interesantniji njima, ali i kako bi Ministarstvo maksimalno iskoristilo svoje resurse i dobilo sto vise od rada cijenjenih ambasadora.

Dakle, zadaci ce biti upucivani za svakog ambasadora posebno (in game porukama), neki ce ukljucivati (kao i do sada) rad na medjudrzavnim dogovorima, a oni povjerljivi nece biti poznati javnosti. Ali tu ce biti i nova dimenzija: od ambasadora ce se traziti nove informacije, uspostavljenje kontakta sa odredjenim osobama, komentiranje, propagiranje eBiH interesa, pisanje intervjua i politicih analiza, prevodjenje tekstova iz zemlje u koju su upuceni i slicno. Dakle, angazman na visem nivou koji nadilazi rad na izvjestajima.

Naravno izvjestaji su jos uvijek obavezni za sve. Ako ambasador dobije zadatak on ima pravo da isti i odbije ako ima opravdanih razloga za to: ako nema vremena za to ili je trenutno previse zauzet drugim RL obavezama. Izvjestaj je i dalje obavezan.

Pitanja i komentare mozete dati u ovoj temi :

http://ebih.niceboard.org/ministarstvo-vanjskih-poslova-f16/ministarstvo-vanjskih-poslova-pitanja-i-komentari-t248.htm

ili u igri porukom ministarstvu.


P.S. Ako vam treba oficijelni forum neke eDrzave potrazite ga ovdje:

http://erepublik.ws/community/forums


*******************************************************************
avatar
Tinja
Citizen of eBiH
Citizen of eBiH

Posts : 154
eRepublik BAM : 206
Join date : 2009-05-07
Location : Kigali

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: *UPDATE* AMBASADORI eBIH: Novosti i uputstva

Komentar by mobster1930 on Mon Oct 12, 2009 10:20 pm

Sve što ovdje stoji i dalje važi. Svi ambasadori će dobiti PM, te bih molio da provjerite i odgovorite na pitanja postavljena u njemu.

EDIT: Radi se re-evaluacija svih ambasadora; već možete vidjeti par praznih mjesta. Kada svi ambasadori odgovore, bit će postavljen konkurs za nove.

mobster1930
1337
1337

Posts : 60
eRepublik BAM : 69
Join date : 2009-05-06

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu